En efterlängtad Gekås-tripp!

Jag tror ni alla vet att jag älskar Gekås! För er som inte visste, nu vet ni!

Hursomhelst var det återigen dags att fara dit, med en lång inköpslista.... Som jag knepat ihop under de senaste veckorna! Innehöll mest det vanliga. Tvättmedel, schampoo, tandkräm och sådant. Jag gillar liksom att köpa på mig ett lager som räcker några månader så jag slipper handla alls sånt på maxi. Fråga mig inte varför men så tycker jag om att ha det :)

Det som var lite mer osäkert att hitta på listan var ett par lampor som skulle passa in i våra vardagsrumsfönster. Där behövs ju par rejäla så dom inte försvinner i våra höga fönster! Vi hittade två snygga lampfötter som var i perfekt höjd ganska fort, det klickade direkt mellan oss ;)
Passande lampskärmarn hittade vi efter en stunds letande och funderande också. Blev skitsnyggt och precis som jag ville ha det, inte dåligt!

Kolla vad snyggt!




Gick förresten inte så bra för Sverige i Handbollen innan, men det var jämt! Men nu har Danmark chans att ta hem VM-guld, står lika med 3 min kvar... vilken rysare!

Helg nu!

Haft en lång fredag, jobbat Kl:8 - 18 och haft full rulle hela tiden! Idag hade vi Öppet hus på Travskolan och det kom hyggligt mycket folk, trots kylan. Mycket 4-5 åringar. Barn i den åldern är hur gulliga som helst tycker jag! De är inte rädda för nått och trots att dom är så små så kan dem sitta bakom hästen länge utan att ens frysa eller vill hoppa av för att det är för kallt :) Så hittade jag en 5-månaders bäbis som var söt som socker... hennes leende gjorde hela mig varm! Jag önskar att mina barn blir så söta som henne :)

Såhär ser det ut när man är 4 år och åker travponny!


Och nu är det helg ja! Så skönt! Är ledig hela helgen och imorgon kommer svärföräldrarna hit och stannar till måndag, ska bli himla kul :)

Jag tycker bäst om sommaren!

En kall vinterdag som denna påminner jag mig ständigt om att tiden går snabbt och snart är sommaren här igen!

Jag längar efter:

* Ligga på stranden en supervarm dag när man måste springar och doppa sig var 5:e minut
* GLASS (äter jag iofs hela året men smakar godast på sommaren!)
* Sommarkvällar med mys, fest och massa dans!
* Grilla!!


Kolla, jag och syrran ag var en riktiga pinglor redan då ;) haha.


Har förresten massa roliga gamla kort jag ska scanna in så fort jag hinner som jag bjuder på senare!

Andra gången gillt!

Nu gick bilen igenom plättlätt :)
Var jättemycket bilar när jag kom dit så tänkte att jag skulle få vänta skitlänge... Men vips så var det min tur efter 2 min och det kändes bra att köra förbi alla! Höhö. Jag är en skadeglad person!

Bilen på lagning hemma på logen ;)


Ny söndagsrutin?

Med en så fin köksmaskin som vi köpte i julas är det ju skitenkelt att fixa lite egna frallor! Har nu söndagsbakat två söndagar i rad och känner absolut att detta skulle kunna bli varje söndag! Så har man frallor hela veckan sen :)

In action...


Slutresultatet :)


Annars har det inte hänt så mycket idag, sista dagen på min lediga vecka vilket innebär att jag MÅSTE gå och lägga mig i tid ikväl.... Hur ska det gå då?

En trött dag!

Bilen är fixad. Lagade handbromsvajern på höger sida och bytte vänster styrled för den va det glapp i. Blev även bytt två andra delar fram som jag inte kommer ihåg vad de hette! Stort Tack till min älskling (och pappa var även med på ett hörn) som fixade allt!! Jag själv kom lindrigt undan med att hålla ett glatt humör samt serva med kaffe och mat :) Bra va?

Somnade i soffan 4 timmar innan så nu kan jag inte sova när det väl är dags...typiskt!

Har fått lite gjort ikväll i alla fall!
Ansökt till en utbildning och skickat efter info om några andra :)



Laga Brum

Idag ska vi spendera hela dagen (antar jag?) ute på Lunnaslätt!
Brum gick tyvärr inte igenom besiktningen så nu ska han lagas! Vi får väl hoppas att det går bra :)
jag är lite trött för har inte gått upp innan 11 någon dag denna veckan.... :P

Kan inte sluta tänka på det!

Funderar ut något spännande och stort, har inte bestämt mig vilken väg jag ska ta ännu.... men det lutar åt ett håll ;)
Usch, tungt att lämna besked, lite ångest och massa dåligt samvete! Hur ska detta gå? Ni lär få svaret inom kort......


Gonatt :)

Kan man diska i toaletten?

Gabbe tyckte det verkade smart så han sköljde en burk i toaletten när han spolade, usch? Han skämdes ganska bra sen och jag funderar faktiskt på att slänga burken..... (OBS! Toan var precis nyrengjord så så himla äckligt va det ju inte...!)

Idag har varit en ganska bra dag hittills. Fick frukost på sängen av min älskling så dagen började på bästa sätt!
Sen rastade jag dammsugaren och trasan, blev skinande rent :) Följdes upp med lite matteplugg.... Efter ett tag när jag körde fast med matten insåg jag att fönstrena behövde putsas så då satte vi igång med det. Uppstod ett litet problem bara....Vem fasiken sätten in fönster på ett sätt så det inte går att putsa utsidan längst upp utan att ramla ner? Haha. Slutresultatet blev i alla fall mycket bättre än hur det så ut innan!

För att slippa traggla mer matte så kom vi på att vi skulle möblera om lite och flyttade då skrivbordet så det nu står mot väggen istället för fönstret. Vi får prova ett tag och se hur det känns..!

Återigen det där med Matten..... Jag är inte trög utan jag fattar bara inte vissa saker. När jag väl förstår går ju allt skitfort men biten dit är krånglig......
Men jag lär mig snabbt så om någon är bra på matte C och bra på att fösklara så är ni välkomna hem till mig och hjälpa till! :)

Här kommer två söta bilder på sötisen
Sähär somnade han igårkväll :) Sära lite mer?


Han gillar lådor! Men han fick inte riktigt plats i lådan som Gabbe fick sin Iphone i ;)

Galen Katt!

Stackars lilla katten. Han leker så brutalt med sina leksaker så han trasslar in sig i dem och sen får han panik och river nästan lägenheten...!!! Haha, sötnos :)

Känner mig jättelat men det är så jäääääkla skönt att var hemma och slappa!! Sjukt längesen jag tog det såhär lugnt. Saknar inte jobbet ett dugg faktiskt...inte ännu iaf. Hade det varit förr så hade jag saknat det redan första dagen men saker förändras, jag förändras... Är det ett tecken på att jag ska gå vidare? För varför har det blivit så roligt att söka jobb igen? hur kan man tycka det är kul? jag är en för tillfället mycket förvirrad person...

Nu ska ja försöka väcka Gabbe och sen städa lite här hemma innan jag ska ner på stan en runda och träffa Carro :)


Ett litet mat-tips!

Jag har fått upp intresset för mat lite igen (ett tag ville jag knappt laga mat...) så provade jag en ny rätt idag, Spenatsoppa! Har märkt att det är så enkelt att göra soppor, man kan göra soppa på det mesta faktiskt :) Billigt och nyttigt är det med!

Receptet: 4 port.


2 st Lök (gul/gula)

4 tsk Margarin flytande 80%

8 dl Hönsbuljong

4 msk Vetemjöl

4 dl Spenat

4 st Ägg

1 dl Lättmjölk 0,5%

8 skiva/skivor Bacon stekt

Finhacka löken och stek gyllenbrun i margarin. Blanda ner mjöl och rör om. Häll på buljong
och koka upp. Tillsätt spenat, låt soppan koka ca 3 minuter. Rör ner mjölken, låt det bli
varmt. Garnera med tärnad och stekt bacon. Servera soppan med kokta ägghalvor och ev. bröd.

Mumms....På bilden ser ni även hur våra nya tallrikar ser ut :)


Reseplanering!!

Nu planeras det resa till USA :)


Första dagen på min ledig vecka!!

Det var så skönt i morse när jag vaknade med kattens mjuka kind tätt emot min :) Gizmo kände nog på sig att vi var lediga idag så han var mer än nöjd med en sovmorgon!

Dagen har bestått av flera timmars matteplugg, måste nog göra några timmar om dagen om ja ska klara tentan om 8 veckor! Som tur va så kom Max och hjälpte mig idag... Expertis-hjälp tackar man inte nej till när man själv fattar noll emellanåt....!

Nu ikväll har jag gjort kålpudding, min första någonsin faktiskt! Hyffsat god :)

När man får oväntat besök...

Igårkväll laddade jag med en godispåse och ben&jerrys och såg fram emot en lugn kväll för mig själv. Behövde smälta vissa "nyheter" och tänka över hur jag nu ska göra med min framtid så tyckte att det passade bra med en lugn hemmakväll....
Tog även en härlig dusch!
Men rätt som det var ringde Gabbe och sa att det kommer lite folk hem till oss om en liten stund! Kul! Men jag satt fortfarande i handduk och vrängde godis ;) Men jag fixade mig snabbt som bara den (tror det var rekord, 10 min?) och sen var lägenheten full med massa främmande folk! Va ju faktiskt roligare än att sitta hemma själv kom jag på :)



Hur ska detta gå?

Slog upp Matteboken lite igårkväll... Kanske inte bästa tillfället att göra det när man är lite trött och snart ska sova? men ja ville bara prova lite. FY säger jag bara... Är det bara jag som inte kommer ihåg ett piss från gymnasiet eller? Detta kommer bli svårt. Kanske måste jag ta till knepet som jag gjorde på gymnasiet... EN STOR FET GODISPÅSE!!!?!?


Massa bilder....

Har gått igenom alla bilderna från den senaste tiden och hittade bla. detta!

Såhär somnade Gizmo häromkvällen :) snarkade gjorde han med...


såhär är också mysigt att sova... ;)


Min älskling på nyårsafton


Mia bjöd mig på julgodis, mumma!


Jag och Bamse myste i snön


Såg till att bunkra upp inför jul/nyår genom att ta hem vinsten i vinlotteriet på jobbet !!!


Köpte denna snygga tavlan :)


Förra årets pepparkakshus!


Förresten så kollade jag bak i arkivet och såg att min blogg firar 3 år idag... EH ?! Det firara vi med att dammsuga!

Nytt år nya möjligheter...

.... och kanske även en förbättring när det gäller uppdatera bloggen ? Vem vet ?

Har haft en mysig och rolig Jul och Nyår åtminstonde! Julafton var vi hos farmor och farfar och på juldagen åkte vi till Eksjö och stannade några dagar. Sen blev det en snabbis hem till Halmstad för lite jobb innan vi tog brum till Eksjö igen för nyårsfirande! Kalaskul!

Imorse var jag och besiktigade bilen. Gick inte igenom. Måste laga lite. Fast var inte så illa som jag trodde så det känns faktiskt bra ändå! Ja, man får ju glädjas för det lilla....

Nu ska jag tvätta lite, städa och sen börja plugga lite matte C. Har bestämt mig för att jag ska tenta av den i mars och ska fasen klara det med :) Så håll tummarna för att jag tycker detta är roligt!